Ruimtelijk initiatief

Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.

Grote bouwplannen met veel impact

Sommige bouwplannen zijn ingewikkeld of hebben veel invloed op de buurt.  Bijvoorbeeld bij het veranderen van een kerk of kantoorgebouw. Of het bouwen van nieuwe appartementen op de plek van een oud bedrijfspand. Het is dan verstandig om van tevoren goed na te denken over uw plan.

Kans van slagen

Vraag uzelf eerst af: “Heeft mijn plan een kans van slagen?”. Om u te helpen is het Hellendoorns Kompas gemaakt. Een handig overzicht van wat de gemeente belangrijk vindt en waarop uw plan beoordeeld wordt. U kunt hiermee rekening houden bij het maken van uw plan.

Voorleggen aan de gemeente

Uw concept-plan kunt u voorleggen aan de gemeente. Dit kan met een concept-verzoek via het Omgevingsloket of een principe-verzoek via de gemeente. U krijgt van ons een reactie op basis waarvan u vervolgens zelf verder aan de slag kunt.

Participatie

Als uw plan kans van slagen heeft moet u nadenken over participatie. Dit betekent dat u de omgeving en belanghebbenden betrekt bij uw plan. Bij plannen die veel invloed hebben op de omgeving of waar veel weerstand tegen verwacht wordt, is het belangrijk om goed te kijken naar de manier waarop omwonenden en andere belanghebbenden betrokken worden. Hiervoor is het Participatie hulpmiddel gemaakt.

Goed voorbereid door het overleg- en vergunningstraject

Met het Hellendoorns Kompas en het Participatie hulpmiddel bereidt u zich goed voor op het overleg- en vergunningentraject. We werken samen aan een haalbaar plan voordat u een omgevingsvergunning of wijziging omgevingsplan aanvraagt. Hiermee gaat u sneller door de vergunningsprocedure omdat u alles al met ons als gemeente heeft afgestemd.


Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.