Laptopregeling
Via de Laptopregeling kunnen inwoners met een lager inkomen een bijdrage ontvangen voor de aanschaf van een laptop. Deze regeling is bedoeld om toegang tot digitale middelen te verbeteren, vooral voor schoolgaande kinderen in het voortgezet onderwijs.
Meedoen-webwinkel
Vanaf 1 april 2025 kunt u de Laptopregeling eenvoudig gebruiken in de Meedoen-webwinkel van de gemeente Hellendoorn. Inwoners die in aanmerking komen voor de regeling kunnen hun budget daar besteden aan goedgekeurde producten en diensten bij lokale aanbieders.
Voorwaarden voor de Laptopregeling
Om in aanmerking te komen voor de Laptopregeling, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Uw inkomen (exclusief vakantiegeld) mag niet hoger zijn dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm.
- Per huishouden kunt u één keer per 5 jaar een aanvraag indienen voor de aanschaf van een laptop.
- Bij schoolgaande kinderen in het voortgezet onderwijs kan eenmalig een extra aanvraag worden ingediend wanneer de betreffende school geen laptop voor thuisgebruik verstrekt.
Hoe hoog is de bijdrage?
- De maximale bijdrage voor een laptop is €500,00.
- Voor schoolgaande kinderen in het voortgezet onderwijs wordt de bijdrage gelijk gesteld aan de goedkoopst geadviseerde laptop of de gevraagde bijdrage vanuit de school voor een laptop voor thuisgebruik.
Hoe kunt u de Laptopregeling aanvragen?
Als u gebruik wilt maken van deze regeling, bekijk dan de voorwaarden en vraag de meedoen-regeling aan via de Meedoen-webshop.
Hulp bij invullen aanvraagformulier
Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Dan bent u van harte welkom op onze spreekuren. Deze spreekuren zijn elke woensdag- en vrijdagochtend in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. U kunt hiervoor een afspraak maken via meedoen@hellendoorn.nl of via 0548-630 000.
Termijn en bezwaar
De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn kan eenmaal worden verlengd.
Als u het niet eens bent met de beslissing op uw aanvraag, kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. Als u daarna nog steeds niet tevreden bent, kunt u beroep instellen bij de rechtbank.
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.