Subsidie voor professionele organisaties

Deze subsidie wordt verleend om activiteiten te realiseren die bijdragen aan de vastgestelde gemeentelijke doelstellingen. De subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan beroepsmatig werkende instellingen. Dit betekent dat het gaat om organisaties die formeel zijn georganiseerd (met rechtspersoonlijkheid), actief zijn binnen specifieke beleidsterreinen die de gemeente belangrijk vindt (zoals cultuur, sport, welzijn, etc.), en die professionals in dienst hebben voor het uitvoeren van hun werkzaamheden.

De organisaties die deze subsidie kunnen aanvragen worden specifiek genoemd in de programmabegroting van de gemeente.

Aanvragen

De uiterlijke indieningsdatum van de aanvraag is vóór 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar. Zorg ervoor dat alle benodigde documenten vóór deze datum volledig zijn ingediend.

  • Een gedetailleerde beschrijving van de activiteiten waarvoor u subsidie aanvraagt en hoe de activiteiten bijdragen aan de gemeentelijke doelstellingen.
  • De doelstellingen en resultaten die u met de activiteiten nastreeft.
  • Een begroting van de activiteiten. Een overzicht van alle geschatte kosten die direct verband houden met de uitvoering van specifieke activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd.
  • Een financieringsplan. Dit is een gedetailleerd document dat uiteenzet hoe de activiteiten gefinancierd worden, met inbegrip van alle verwachte inkomstenbronnen naast de gevraagde subsidie.
  • De stand van de reserve op het moment van de aanvraag.

Om adequaat rekening te kunnen houden met de financiële planning voor het komende jaar, is het van belang dat u de verwachte CAO-consequenties deelt. Het is noodzakelijk dat u elk jaar voor 1 juni een prognose over de te verwachten CAO-ontwikkelingen aanlevert.

Als onderdeel van de subsidie nodigen wij u uit om tussentijdse rapportages in te dienen. Deze rapportages zijn essentieel om de voortgang van uw projecten en activiteiten te monitoren en zorgen ervoor dat wij samen onze gemeenschappelijke doelen bereiken. Geef hierin aan hoever u bent met de uitvoering van de activiteiten. Hoeveel kosten u heeft gemaakt en of er wijzigingen zijn in de uitvoering of uw begroting.

De uiterlijke indieningsdatum van de verantwoording is 1 juni na afloop van het subsidiejaar.  Zorg ervoor dat alle benodigde documenten en rapportages vóór deze datum volledig zijn ingediend.

Bij de aanvraag tot vaststelling is het vereist dat u de volgende gegevens aanlevert:

  • een inhoudelijk verslag. Een beschrijving van de uitgevoerde activiteiten en behaalde resultaten. Dit in relatie tot het doel van de subsidie.
  • een gedetailleerde financiële eindafrekening: Dit is een overzicht van bedragen die u heeft uitgegeven aan activiteiten. De inkomsten die u van de gemeente heeft gekregen moet u apart (zichtbaar) verantwoorden in het jaaroverzicht.
  • de balans: Als u meer dan €75.000 subsidie heeft gekregen, hebben we ook een overzicht nodig van uw organisaties financiën aan het eind van het jaar, met een uitleg erbij.
  • een controleverklaring van een onafhankelijke accountant: Voor diezelfde subsidies boven €75.000, voeg een officiële check door een accountant toe.

Als er nog andere informatie is die we nodig hebben, dan horen we dat graag. Misschien zijn er bijzondere resultaten behaald? Of zijn er onverwachte dingen gebeurd die belangrijk zijn voor ons om te weten? Beschrijf ze in het verslag. Het helpt ons om een compleet beeld te krijgen van uw project.

Als u subsidie ontvangt zijn er voorwaarden waaraan u moet voldoen. Deze voorwaarden staan in de Algemene subsidieverordening samenleving gemeente Hellendoorn 2021

Wijkt u af van de voorwaarden? Geef dat door aan uw contactpersoon bij de gemeente. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de subsidie.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.