Kwijtschelding gemeentelijke belastingen
Heeft u een laag inkomen en kunt u daardoor de gemeentelijke belastingen niet betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. Dit betekent dat u de belastingen (gedeeltelijk) niet hoeft te betalen.
Om te bepalen of u kwijtschelding krijgt wordt gekeken naar uw persoonlijke financiële situatie. Daarmee bedoelen we het inkomen en vermogen (banksaldo, zoals betaal- en spaarrekening, autobezit en eigen woning). Hiervoor zijn landelijke regels en normen van toepassing.
Bent u ondernemer of heeft u overwaarde in uw eigen woning, dan is kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen niet mogelijk.
Hoe vraag ik kwijtschelding aan?
Log in met uw DigiD en dien uw aanvraag online in. Liever een papieren aanvraagformulier? Deze is verkrijgbaar bij de Publieksbalie. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0548 – 630 000.
Zolang er nog een bedrag openstaat op uw aanslag kunt u een aanvraag voor kwijtschelding indienen. Heeft u de belasting al helemaal betaald? Dan kunt u nog tot 3 maanden hierna terugbetaling aanvragen.
Als u vorig jaar kwijtschelding heeft gekregen, controleert de gemeente eerst uw gegevens bij de Belastingdienst, RDW en UWV voordat u de nieuwe aanslag voor de gemeentelijke belastingen ontvangt. De uitslag van deze controle bepaalt of u automatisch opnieuw kwijtschelding krijgt.
- Heeft u opnieuw kwijtschelding gekregen? Dit staat vermeld op uw aanslagbiljet.
- Heeft u geen kwijtschelding gekregen en denkt u dat u hier nog steeds recht op heeft, bijvoorbeeld omdat uw situatie is veranderd? Dan kunt u opnieuw een aanvraag indienen.
Dit kunt u doen bij het GBLT (Gemeente- en Waterschapsbelastingen) via de website van het GBLT.
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.